Studentský film Plné ruce revoluce měl v Praze velký úspěch

neděle 6. prosince 2015 12:33 Autor: Zuzana Urbánková

Bylo plno!

PRAHA, OPAVA - Byl to úspěch, na jehož začátku stál dobrý nápad a poté dlouhé hodiny práce. Vyplatily se.
Plné ruce revoluce, dokumentární film studentů a absolventů Filozoficko-přírodovědecké (FPF) fakulty Slezské univerzity v Opavě, se v úterý 17. listopadu 2015 představil v české premiéře v Knihovně Václava Havla v Praze.  

Hlavním autorem je absolvent oboru Multimediální techniky Jindřich Mižďoch, o režijní supervizi a pedagogické vedení se postaral pedagog FPF Petr Jančárek. Ten také přišel s nápadem natočit dokument o dvojici mladých divadelníků, kteří připravují divadelní hru o Sametové revoluci.

Podle slov Jindřicha Mižďocha společné natáčení se studenty Slezské univerzity začalo v říjnu 2014. „Dokument časosběrnou metodou sleduje vznik divadelní inscenace a poodkrývá rovněž pohled mladé generace na události z listopadu 1989, které jsou pro ni již historické. V divadle jsme strávili šest týdnů natáčením a přesně po roce od premiéry hry Plné ruce revoluce jsme v Knihovně Václava Havla uvedli také svou premiéru. Sál knihovny se nám podařil zcela zaplnit,“ komentoval uvedení filmu Jindřich Mižďoch.

Petr Jančárek je s uvedením premiéry a ohlasy na ni spokojen a potěšen. „Měli jsme plno a myslím, že jsme důstojným způsobem přispěli k připomenutím listopadového výročí. Spokojeni byli podle mého názoru i účastníci diskuse - v panelu se mnou zasedli Alexandr Vondra, historik Jiří Suk a autoři hry Janek Lesák a Natálie Preslová,“ uvedl Petr Jančárek, který se v Knihovně Václava Havla 17. listopadu zhostil role moderátora.

Videoreportáž z akce v Knihově Václava Havla.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015