Jindřich Štreit a Jiří Siostrzonek jsou opět porotci fotosoutěže Můj svět

pondělí 6. listopadu 2017 14:52 Autor: Zuzana Urbánková

OPAVA - Pedagogové Institutu tvůrčí fotografie (ITF) Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě Prof. Mgr. Jindřich Štreit, Dr.h.c. a zástupce vedoucího ITF Doc. Mgr. Jiří Siostrzonek, Ph.D., patří mezi členy odborné komise fotosoutěže Můj svět.

Soutěž pořádá Charita Opava pod patronací profesora Štreita již desátým rokem pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit celé České republiky, a to ve spolupráci s firmou Asekol.

Charita Opava vyhlásila první ročník této soutěže v říjnu roku 2007 a od této doby se z ní stalo uznávané klání amatérských fotografů z Charit celé České republiky, jejichž okruh se časem rozrostl také o dobrovolníky a klienty Charity. „Všichni dohromady již deset let zaznamenávají prchavé okamžiky radosti i smutku, vzájemného porozumění a souznění a dalších neopakovatelných emocí, s nimiž se setkávají při své záslužné sociální práci pro druhé,“ uvedl mluvčí opavské Charity Ivo Mludek.

Slavnostní vernisáž oceněných fotografií, spojená s kulturním programem, se uskuteční v únoru 2018 v prostorách Historické výstavní budovy Slezského zemského muzea v Opavě. Poté bude výstava opět celý rok 2018 putovat po dalších městech České republiky. V každé kategorii budou oceněni tři vítězové, na které čekají hodnotné ceny včetně čestných uznání poroty. Více informací: www.charitaopava.cz

2017 11 muj svet

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015