Slezská univerzita podepsala smlouvu o spolupráci s univerzitou ve Vratislavi

pátek 26. ledna 2018 14:33 Autor: Martin Kůs

2018 01 Rektor smlouva Vratislav 2

OPAVA - Ekonomická univerzita ve Vratislavi (Uniwersytet Ekonomiczny we Wroclawiu) a Slezská univerzita v Opavě mají novou smlouvu o spolupráci. Za polskou stranu ji dnes při návštěvě v Opavě podepsal v zastoupení rektora prof. zw. dr hab. Andrzeje Kalety zástupce rektora pro zahraniční spolupráci dr. Piotr Gryszel (vlevo) a za Slezskou univerzitu v Opavě její rektor, doc. Ing. Pavel Tuleja, Ph.D.

Podpisem smlouvy obě strany deklarovaly zájem na rozvoji vzájemné spolupráce v oblasti vědy a vědecké práce a rozvoji vzdělávání. V tomto duchu se zavazují učinit kroky k vytvoření strategie spolupráce a akademických mobilit jak studentů, tak vyučujících. Současně se bude jednat také o poskytování informací spojených s výukou a výměnu souvisejících dokumentů a publikací. V obdobném duchu se pak jedná o spolupráci na poli vědy a výzkumu, edukačních programů, seminářů, výukových kurzů a dalších aktivit včetně zavádění inovačních metod výuky.

Jedná se o první písmeně stvrzený dokument o oficiální vzájemné spolupráci obou těchto vysokoškolských institucí. Smlouva je nastavena na období pětileté spolupráce s možností automatického prodloužení. V jejím textu jsou rovněž uvedeni garanti koordinačních aktivit obou stran – za Uniwersytet Ekonomiczny we Wroclawiu to je prof. Andrzej Rapacz z Katedry marketingu a řízení cestovního ruchu Fakulty ekonomiky, managementu a cestovního ruchu, za stranu Slezské univerzity v Opavě byla ustanovena doc. Ing. Pavlína Pellešová, Ph.D., z Katedry cestovního ruchu a volnočasových aktivit Obchodně podnikatelská fakulty v Karviné. Z toho vyplývá, že spolupráce se bude týkat především těchto dvou univerzitních součástí.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015