Den kariéry Slezské univerzity v Opavě se odehraje již popáté

sobota 17. března 2018 7:25 Autor: Martin Kůs

OPAVA – Již popáté nabídne Poradenské a kariérní centrum Slezské univerzity v Opavě studentům možnost setkat se tváří v tvář se zaměstnavateli, kteří mají o jejich znalosti a schopnosti zájem.

2018 03 27 Den kariery 2018 posterV úterý 27. března 2018 se opět rozjede Den kariéry Slezské univerzity. Konat se bude od 10 do 14 hodin v prostorách Fakulty veřejných politik na Bezručově náměstí 14. Opět bude založen na osobním setkání potencionálních zaměstnavatelů se studenty univerzity. Je tedy prioritně určen všem, kteří už přemýšlí o své postudijní kariéře a chtějí řešit svoji budoucnost již v době studia na Slezské univerzitě v Opavě.
 
Prezentace zaměstnavatelů se budou odehrávat v posluchárně C 312, stánky vystavovatelů najdou hosté v prostoru foyer u posluchárny. Kromě představení konkrétních společností a konkrétních pracovních pozic jsou pro posluchače připraveny informace vedoucí k lepší orientaci na současném trhu práce nebo jak se vhodně prezentovat prostřednictvím sítě LinkedIn. Zastoupena bude opět i evropská agentura EURES, jejíž manažeři opět představí některé pracovní možnosti v zahraničí.

Vítanou se může rovněž stát přímá konzultace životopisů, které si mohou studenti přinést s sebou. Zájemci se tak dozví, co v jejich životopisu zaujme potencionálního zaměstnavatele a jeho žádost podpoří, a naopak také to, co by se mohlo důvodem vyřazení jeho žádosti. Jiní zase ocení přímý rozhovor o konkrétním pracovním místě či praxi.

Den kariéry Slezské univerzity v Opavě začíná v 10 hodin. Jak už bylo řečeno, organizuje ho  Poradenské a kariérní centrum Slezské univerzity, které systematicky podporuje zvyšování uplatnitelnosti studentů a absolventů na trhu práce. Mezi jeho další činnosti v kariérní oblasti patří analytická činnost, monitoring trhu práce, vzdělávací akce, interaktivní workshopy, distribuce možností spolupráce, kariérní poradenství a výcviky. Centrum se ve své činnosti nezaměřuje jen na standardní posluchače, ale významný díl jeho práce je také podpora studentů se specifickými studijními podmínkami, příprava odborných asistentů, vzdělávací kurzy a semináře a celá řada dalších aktivit.

 

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015