Italistky pořádají tematický zájezd Za starými Římany do Rakous

úterý 27. března 2018 8:56 Autor: Zuzana Urbánková

2018 03 italistky  Vde 2

Momentka ze zájezdu Vídeňské cappuccino aneb Po stopách Italů ve Vídni. Foto: archiv italistek

OPAVA - Moravskoslezská pobočka Společnosti přátel Itálie (SPI) pořádá v sobotu 14. dubna jednodenní tematický výlet Za starými Římany do Rakous, na který zve nejen členy SPI a studenty, ale všechny zájemce.

„Staré Římany lze najít i za humny, třeba v Carnuntu a Retzu, jejichž návštěvu nabízíme. Překvapivě nedaleko za hranicemi jsou Pompeje, rakouské Pompeje. Tak se říká bývalému římskému vojenskému táboru Carnuntum, který je dnes jedním z největších archeologických parků v Evropě. Italský ráz má také půvabné náměstí městečka Retz, které proslavily unikátní středověké vinné sklepy. A víno se ve střední Evropě pěstuje díky starým Římanům,“ uvedla Mgr. Jaroslava Malá z Oddělení italistiky Ústavu cizích jazyků FPF SU v Opavě, která zájezd spoluorganizuje.

Zájemci mohou poslat závazné přihlášky do 31. 3. 2018 e-mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Cena se pohybuje okolo jednoho tisíce korun. „Pokud se zájezd uskuteční, začátkem dubna bude účastníkům rozeslán podrobnější itinerář,“ doplnila Jaroslava Malá. V ceně je zahrnuta cesta pohodlným zájezdovým autobusem, vstup do areálu archeologického parku, průvodcovské služby a pronájem sluchátek po dobu komentovaných prohlídek. Návštěva vinných sklepů v Retzu je fakultativní, vstupné není zahrnuto v ceně zájezdu.

Odjezdovými místy budou Nový Jičín (cca v 5:30), Opava (6:30), Fulnek (7:00), popř. Ostrava, Olomouc a Brno. Návrat kolem 23:00. Další případné informace tel. 606 246 668.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015