Rok se s rokem sešel a je tady majálesový týden

pátek 4. května 2018 12:43 Autor: Martin Kůs

majales promo web

 

Milí spolužáci, milí kamarádi,

rok se s rokem sešel a je tady zase nejkrásnější období akademického roku, samozřejmě že tím myslím majálesový týden, který odstartuje už v pondělí 7. května. A určitě vás všechny zajímá, na co se můžete těšit.
Hned v pondělí můžete očekávat pořádnou nálož kultury. Divadelní den započne v dopoledních hodinách, kdy budou mít návštěvníci možnost absolvovat workshop práce s hercem pod vedením režiséra Jakuba Plaskury. V odpoledních hodinách se můžete těšit na divadelní představení „Dnes vaří František“ a „Hele, Andreji!“. Obě tyto představení se budou odehrávat v Loutkovém divadle. A na závěr dne je připravena speciální talkshow Hovory s…Jakuba Plaskury, kde tentokráte usednou do křesla hosté Nemanja Kuzmanović, Tereza Kavecká a Robert Zwinger.
 
V úterý si dáme takovou malou pauzičku, jelikož si všichni chcete určitě odpočinout před blížícím se zápočtovým týdnem. Na další zajímavou akci, konkrétně Literární den, se můžete těšit tedy ve středu 9. května v Café Evžen (ul. Beethovenova 2, Opava), kde od 16.00 hodin proběhne křest sborníku Artemisia, jehož kmotrem se stane rektor Slezské univerzity doc. Ing. Pavel Tuleja, Ph.D. Celé odpoledne bude doprovázet akci svým příjemným hlasem a líbivou hudbou Marie Tomanová.
Ale to není všechno, v rámci Literárního dne proběhne v pořadí již druhý Dialog s rektorem Slezské univerzity. Od 14.00 hodin na stejném místě jako křest sborníku, tedy v Café Evžen. Jsi studentem nebo pracovníkem Slezské univerzity a napadá tě spousta otázek? Tak neváhej a přijď! Můžeš se ptát bez ostychu, v neformální a uvolněné atmosféře klubu.
 
Ve čtvrtek pro Vás máme připravenou akci s názvem Chill Out, která proběhne v Čajovně Harmonie. Už z názvu je jasné, že to bude naprosto pohodová akcička. Bude pro Vás připraven tematický kvíz, plno deskových her a příjemná atmosféra u vodní dýmky.
 
Největším vyvrcholením celého majálesového týdne je Open Air festival, který se koná v Městských sadech, a to v sobotu 12. května. A na co se můžete těšit? Na hlavní stage vystoupí například kapela KOFE-IN, Hentai Corporation, Staré pušky, Jiří Schmitzer a dále pak Jakub Ondra nebo také kapela Naděje. Vedlejší stage bude patřit Clownfish crew, ale objeví se zde i DJ Pixie se svým fenomenálním setem. Nejen, že budete mít možnost si užít skvělou muziku, ale připravili jsme pro vás novinku, kterou ocení i rodiny s dětmi. V areálu bude umístěna Fun zóna, kde budou připraveny různé aktivity a hry pro děti. Najdete zde hlavolamy Matematického ústavu, fotokoutek Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě, zdravotní sestřičky Fakulty veřejných politik v Opavě, a také studentky oboru Sociální patologie a prevence s animačním programem pro děti.
 
Doufáme, že jsme vás s programem nadchli a budeme se na všechny moc těšit!
A nezapomeňte! Vstupné na všechny akce je ZDARMA! :)

Za Asociaci studentů a přátel Slezské univerzity
Bc. Lucie Zelinková

2018 05 majales divadelni den

2018 05 majales hovory

2018 05 majales literarni den

2018 05 09 dialog s rektorem 2l

2018 05 majales open dey

 

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015