Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě nechává vzkaz našim potomkům za sto let

pondělí 10. září 2018 12:23 Autor: Zuzana Urbánková

FPF Opavsk stolet

OPAVA - Filozoficko-přírodovědecká fakulta (FPF) Slezské univerzity v Opavě se spolu s dalšími pětatřiceti institucemi a firmami zapojila do projektu Opavské století realizovaném týdeníkem Region-Opavsko.

V rámci tohoto ojedinělého projektu, který se koná k 100. výročí založení našeho státu, bude v úterý 11. září 2018 v tomto periodiku zveřejněn rozhovor s děkanem FPF profesorem Zdeňkem Stuchlíkem doplněný textem o náplni a působení naší fakulty.

Každá z institucí dodala organizátorům předmět, jež ji charakterizuje jako celek. Za FPF to je fakultní polokošile s logem. Ta je nyní vystavena ve vitríně v přízemí Obchodního domu Breda &Weinstein, a to hned u vchodu z ulice Na Valech.

A nyní to hlavní: polokošile jako specifický vzkaz pro naše potomky za sto let, bude spolu s ostatními předměty slavnostně uložena do speciální časové schrány, kterou vyrobil na zakázku krnovský keramik Karel Dufek.

Slavnostní akce „pochování“ schrány naplněné předměty se koná ve středu 12. září 2018 v 15.00 hodin do země pod chodníkem před Obchodním a společenským centrem Breda &Weinstein, který generálním partnerem „Opavského století“.  Vše bude doprovázeno společenským programem ve spolupráci s herci Slezského divadla.

Protože se skutečně jedná o ojedinělou a neopakovatelnou akci, nenechte si ji ujít. Stanete se svědky události, o jejíž pokračování se postarají naši potomci za sto let.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015