Připravuje se nový sborník Artemisia. Přispějete i vy svými pracemi?

neděle 1. dubna 2018 8:08 Autor: Martin Kůs

2018 03 artemisia krest 2017-1
Loňské vydání Artemisie pokřtila šéfredaktorka Tereza Jirásková společně k kmotrem, básníkem a pedagogem Jakubem Chrobákem.

OPAVA - Rok se s rokem sešel a opět začínají přípravy již tradičního sborníku Artemisia, literární a výtvarné autorské publikace studentů a pedagogů Slezské univerzity v Opavě, kterou každoročně vydává Asociace studentů a přátel Slezské univerzity v Opavě. Ta už pošestnácté doprovodí umělecký život na opavské a karvinské alma mater.

Artemisie se v roce 2018 redakčně ujme dvojice studentek Fakulty veřejných politik v Opavě Lucie Zelinková a Nikola Konečná a studentky Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě Petra Kaszturová a Natálie Veselá.

2018 03 artemisia krest 2017-2„Plánujeme, že letos se křest nového vydání uskuteční opět v rámci majálesového týdne a to 9. května 2018 v Café Evžen od 16 hodin. Tento čas se ale ještě může změnit podle okolností. Kmotrem letošního vydání bude pan rektor univerzity Pavel Tuleja,“ uvádí za redakci Artemisie na úvod Lucie Zelinková a hned pokračuje, že plánem je opět vydat nejen její elektronickou, ale především i tištěnou papírovou verzi.

Tématem letošního majálesu bude "Back in time". Bude tedy i Artemisia v tomto duchu?

„Není vůbec podmínkou, aby příspěvky byly tematicky spojeny s tímto mottem. Nicméně by se motto mohlo stát pro některého autora inspirací. Pokud je některý student či pedagog na Slezské univerzitě tvořivý a je ochotný podpořit vznik sborníku svým dílem, není nic jednoduššího, než nám zaslat svoji práci. „Máme zájem o povídky, básničky nebo třeba o kresby, grafiky nebo karikatury, které pomůžou Artemisii dotvořit. Není čeho se bát, fantazii meze nekladou,“ pokračuje Lucie.

Autoři mohou svá díla, byť i sebe kratší, zasílat na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , nebo na facebook: Sborník Artemisia. „Rádi bychom přijímání textů či výtvarných počinů uzavřeli 22. dubna 2018, aby byl ještě čas vše dobře převést na stránky almanachu,“ doplňuje redaktorka Artemisie.

A vzniku a prvních rocích Atemisie jsme si v roce 2014 povídali s jejím zakladatelem Standou Mikulem.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015