Nový informační bulletin karvinské fakulty oslovuje především studenty středních škol

pátek 14. března 2014 12:22

2014-0314-casopis

KARVINÁ - Otevřeně, Poutavě, neFormálně. Nový informační bulletin Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné, který s podtitulem O dění nejen na fakultě vychází dvakrát do roka, je určen především studentům středních škol.

„Dění na fakultě za uplynulý semestr, studentské aktivity, ale také představení jednotlivých oborů nebo vzpomínky absolventů, to je ve stručnosti obsah zatím posledního čísla, které vyšlo v prosinci loňského roku,“ nastínil doc. Marian Lebiedzik, proděkan pro rozvoj a vnější vztahy, jenž má na starosti redakční stránku projektu. Jak prozradil, obdobnou náplň by měla mít i další čísla (prozatím vyšla dvě).

Bulletin s celkovým nákladem tisíc kusů je k dispozici nejen studentům fakulty, ale byl také šířen na veletrzích vzdělávání, Dni otevřených dveří a v neposlední řadě je distribuován na střední školy s cílem oslovit především uchazeče o vysokoškolské studium. „V současné době je k dispozici na středních školách v Karviné a v jejím blízkém okolí, o dalším rozšíření se v této chvíli jedná,“ doplnil Marian Lebiedzik a potvrdil, že první ohlasy, které ze škol fakulta dostala, byly vesměs pozitivní.

Přestože další číslo má vyjít až v červnu, již v této chvíli se intenzivně pracuje na jeho přípravě. Obsahově bude zaměřeno na události proběhlé v letním semestru, například budou zmíněny zajímavé přednášky, které se v tomto období na fakultě konaly nebo se nyní připravují. Zmiňme přednášku Ivana Mikloše, bývalého ministra financí Slovenské republiky, či besedu o životě v Tanzánii. Bulletin bude také, stejně jak v minulých vydáních, obsahovat články studentů, kteří vyjeli na zahraniční stáž či se zúčastnili setkání a besedy s děkanem v podobě tzv. Snídaně s děkanem, a mnoho dalších zajímavých článků a informací.

Informační bulletin Otevřeně, Poutavě, neFormálně vychází v rámci projektu „Poradenství“, který je součástí Institucionálního rozvojového plánu Slezské univerzity v Opavě pro rok 2013 resp. 2014.

AUTOŘI: Michal Novotný, Dagmar Labudková

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015