Mezinárodní astrofyzikální workshop RAGtime chystá své šestnácté pokračování

středa 8. října 2014 12:00 Autor: Martin Kůs

 

Banner RAGtime 16

PRAHA, OPAVA - V tradičním podzimním období pořádá Ústav fyziky Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě workshop RAGtime. Letošní v pořadí již 16. mezinárodní setkání relativistických astrofyziků se uskuteční v termínu od 11. do 19. října a hostit je opět bude hotelové a konferenční centrum Dorint Don Giovanni v Praze-Žižkově.

Účast na tomto setkání již potvrdili přední čeští i zahraniční vědci, kteří se budou opět věnovat tématům relativistické astrofyziky, černým dírám, alternativní teorii gravitace, neutronovým hvězdám a vyzařování akrečních disků v prostředí silné gravitace.

Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. I. část je financována z projektu CZ.1.07/2.3.00/20.0071 "Synergy", II. část je financována z projektu "Integrated Approach".

Workshop RAGtime 16 je rozdělen do dvou částí - první část proběhne od 11. do 14. října, na ni naváže druhá ve dnech od 15. do 19. října. Program konference vzniká ve spolupráci s významnými českými i zahraničními experty, Markem A. Abramowiczem (Chalmers in Gothenburg; CAMK), Vladimírem Karasem (Astronomický ústav AVČR) a Ivanem Andronovem (Odessa National Maritime University). Pozvání do Prahy přijali i další přední vědečtí pracovníci na poli relativistické astrofyziky. Tradiční zaměření konference na relativistickou astrofyziku a kosmologii bude tentokrát rozšířeno i na výzkum nerelativistických akreujících binárních hvězdných systémů, obzvláště kataklysmických proměnných dvojhvězd.

Více podrobností najdete na webových stránkách worshopu RAGtime 16 http://www.physics.cz/ragtime/

Kontaktní údaje:

Ústav fyziky
Filozoficko-přírodovědecká fakulta
Slezská univerzita v Opavě
----------------------------------
Institute of Physics
Silesian University in Opava
----------------------------------
Bezručovo náměstí 13
746 07 Opava

Telephone:      +420 553 684 022
Fax:                +420 553 716 948

Synergy Team (SOC & LOC)     Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Eva Šrámková (LOC)     Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Lenka Polášková (LOC)     Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Lenka Čápová (LOC)     Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

    

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015