XII. mezinárodní festival outdoorových filmů míří na Slezskou univerzitu. Zůstane tam čtyři dny

středa 5. listopadu 2014 6:30 Autor: Martin Kůs

 

Leták festivaluOPAVA – Ani v tomto roce nebude Slezská univerzita v Opavě chybět na seznamu dějišť jednoho z největších filmových festivalů, XII. mezinárodního festivalu outdoorových filmů. Festival se do jejích zdí uchýlí na čtyři dny a poprvé to bude 11. listopadu. Už tradičně se zázemím pro filmy plné adrenalinu a dobrodružství stane aula Slezské univerzity, kterou najdete v budově rektorátu Na Rybníčku v Opavě.

Vše začne v 17.30 hodin, kdy budou opavská promítání slavnostně zahájena. Hned poté dostanou prostor první čtyři přehlídkové filmy. Promítací dny budou pravidelně až do pátku 14. listopadu, kdy v 19 hodin začne poslední blok (jednotlivé bloky začínají vždy v 17 a v 19 hodin). Jedinou výjimkou se stane středa 12. listopadu, kdy v 19 hodin začne komponovaný pořad 3 700 kilometrů Namibií, kdy přítomné diváky pozve Jiří Kráčalík na pozoruhodnou procházku po stopách expedice do této nám ne úplně známé africké země. Během večera budou k vidění nejen filmové a fotografické záběry, ale zazní také hudba a mluvené slovo.

Vstupné na jednotlivé promítací bloky činí 70 korun, celodenní pak 110 korun. Za 300 korun lze pak zakoupit třídenní permanentku. Pořadatelé přidají ke každé zakoupené vstupence také poukaz na 1+1 volný vstup zdarma do bazénů Sareza. Podrobný program opavských bloků najdete v níže přiloženém letáku nebo na webu www.outdoorfilms.cz.

XII. mezinárodní festival outdoorových filmů je největší putovní filmový festival svého druhu. V období od 3. října do 6. prosince 2014 se uskuteční ve 41 městech České republiky, Slovenska a také Ruska. Festival se ve své soutěžní části zaměřuje na filmy s dobrodružnou a extrémní sportovní tematikou, dobrodružné filmy věnované vodním sportům, horolezeckým a horským aktivitám a cestopisům. Součástí jsou také nesoutěžní filmy s podobným námětem.
Filmy tak diváky zavádějí do různých míst naší planety, ukazují mentalitu a kulturu tamních obyvatel. Zavádějí je do prostředí, kam se běžný "smrtelník" nedostane. Mnoho filmů má velký sociální a citový náboj. Festivalu se zúčastňují čeští, slovenští a zahraniční autoři, filmová studia, národní televize i soukromé televizní společnosti, a to v profesionální i amatérské rovině. Festival a tento filmový žánr má také své mimořádné specifikum a jedinečnost. Filmy si na nic nehrají, to, co divák vidí, je skutečnost, která se odehrála. Filmy jsou jedinečné a neopakovatelné.

Program festivalu

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015