Dny otevřených dveří Slezské univerzity se blíží, první zve Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

středa 7. ledna 2015 8:08 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

OPAVA, KARVINÁ – Klasické i odborné učebny, specializované laboratoře a výuková centra, moderní technické i počítačové vybavení, nové progresivní směry výuky, vysoká úroveň vědy i úzké sepjetí s praxí. To, ale zdaleka nejen to, je Slezská univerzita v Opavě.

Její čtyři součásti – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, Fakulta veřejných politik v Opavě a Matematický ústav v Opavě – zvou zájemce o studium nebo jen o prohlídku na dny otevřených dveří. Ti se zde dozvědí nejen o studiu a souvisejících záležitostech, ale také třeba o možnostech studia a praxe v zahraničí či o mimoškolním studentském životě v obou univerzitních městech.

Jako první “otevřou“ své dveře učeben a dalších prostor ve středu 14. ledna 2015 na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné.

Pozvánka na Den otevřených dveří OPFV Karviné dostanou zájemci nejen příležitost prohlédnout si fakultu a získat informace týkající se možnosti studia, ale budou mít možnost zapojit se do soutěže u příležitosti 25. výročí fakulty a vyhrát tablet. Den otevřených dveří bude rozdělen do tří bloků, jejichž cílem je poskytnout všem zájemcům dostatek informací - od 9 do 14 hodin budou ve foyer fakulty (budova na Univerzitním náměstí 1934/3) probíhat prezentace jednotlivých studijních oborů, od 10 hodin se bude konat prezentace fakulty v malém sále (zájemci zde budou moci získat informace o přijímacím řízení, studiu na fakultě, možnostech studia v zahraničí, apod., a v závěru proběhne losování výherců soutěže). Od 11.30 hodin bude následovat prohlídka učeben a místností fakulty. „Kromě soutěže, nebo lépe ankety s možností vyhrát tablet, bude pro zájemce připravena také možnost vyzkoušet si talár a nechat se v něm vyfotit. Fotku pak dostanou na památku a až na naší fakultě skutečně získají diplom, mohou si ji vyndat a porovnat s tím, jak jim sluší talár při promoci,“ doplňuje za karvinskou součást Dagmar Labudková.

O den později, tedy ve čtvrtek 15. ledna 2015 uvítá zájemce o studium Matematický ústav v Opavě. Opavský Matematický ústav, který v posledních třech letech opakovaně získal titul Fakulta roku v kategorii Matematika, fyzika – veřejné, zve nejprve v 10 a ve 13 hodin k besedě o studiu v učebně R1 Matematického ústavu v Opavě (vstup do budovy rektorátu SU v Opavě, ul. Na Rybníčku 626/1). Po krátké informativní besedě a prezentaci si mohou návštěvníci za doprovodu současných studentů prohlédnout zázemí ústavu (počítačové učebny, knihovnu, aulu a další prostory) a rovněž od svých průvodců mohou získat bližší informace a odpovědi na své dotazy.

V lednu se mohou zájemci podívat také do prostor Fakulty veřejných politik v Opavě a to 28. ledna 2015. Vždy v 9:00, 11:00, 13:00 a 15:00 hodin se může každý setkat se zástupci fakulty v aule budovy rektorátu SU v Opavě, ul. Na Rybníčku 626/1.

Poslední a počtem nabízených oborů největší ze součástí Slezské univerzity, Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě, zve ke své prohlídce 4. února 2015.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015