Dny otevřených dveří pokračují – na řadě je Fakulta veřejných politik

středa 28. ledna 2015 7:31 Autor: Martin Kůs

OPAVA - Dny otevřených dveří na Slezské univerzitě v Opavě pokračují ve středu 28. ledna 2015, kdy jsou očekáváni zájemci o studium a prohlídku na Fakultě veřejných politik.

Představitelé fakulty se sejdou s budoucími studenty a jejich doprovodem vždy v 9.00, 11.00, 13.00 a 15.00 hodin v aule rektorátu Slezské univerzity (ul. Na Rybníku 626/1, Opava). Zde se dozví základní informace o studiu, jeho podmínkách, podmínkách přijímacího pohovoru, možnostech kolejí a stravování i další náležitosti spojené se studiem i mimostudijním životem v Opavě. Následně nabídnou hostů dne otevřených dveří možnost prohlédnout si specializovaná pracoviště, učebny a další prostory fakulty.

Pozvánka na Den otevřených dveří Fakulty veřejných politik v Opavě

Fakulta veřejných politik je nejmladší ze součástí Slezské univerzity v Opavě. Svoji činnost zahájila k 1. říjnu 2008 vyčleněním čtyř studijních programů ze stávající Filozoficko-přírodovědecké fakulty (FPF) v Opavě. V současné době je tvořena Ústavem ošetřovatelství, Ústavem pedagogických a psychologických věd, Ústavem středoevropských studií a Ústavem veřejné správy a regionální politiky, poskytující bakalářské a navazující magisterské studium, případně i doktorský studijní program (Historické vědy). Za významné můžeme považovat i kontakty na vysoké školy, univerzity a odborná pracoviště v zahraničí a z toho plynoucí možností studijních pobytů a odborných stáží za hranicemi České republiky. Fakulta se vedle studijního zaměření vyznačuje velkou aktivitou v oblasti vědy a výzkumu, aktivně využívá možností grantových a projektových programů. Zajímavý je i mimostudijní přednáškový program. Na platformě fakulty pracuje několik výzkumných pracovišť, např. Centrum empirických výzkumů, a několik studentských organizací, např. Studentské politologické fórum či Asociace studentů a přátel Slezské univerzity. Prostory fakulty využívá také Komorní pěvecký sbor Slezské univerzity.

O fakultě se více zájemci dozví na webu www.fvp.slu.cz, kde najdou i podrobné informace k nabízeným studijním programům a přijímacím zkouškám. Zde jsou uvedeny také veškeré potřebné kontakty.

 

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015