Archeologové ukáží výrobu šípů, fyzikové změří polétavý prach

středa 4. února 2015 12:00 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

OPAVA - Jak se štípe sklo či vyrábějí šípy. To ukáží zájemcům ve čtvrtek 5. února 2015 od 15.00 do 18.00 hodin archeologové z Filozoficko-přírodovědecké fakulty (FPF) Slezské univerzity v Opavě v Obchodním centru Breda&Weinstein. Jedná se o další díl ze série, jíž se fakulta poprvé ve své historii prezentuje v tomto prostředí.
O den později, tedy v pátek 6. února ve stejnou dobu, vystřídají archeology fyzikové. S sebou přinesou videoukázky z diagnostiky bezdrátových sítí a zpracování obrazu, lidé se rovněž dočkají vysvětlení levitace permanentního magnetu. Na místě bude v činnosti přístroj na monitorování ozónu a částic PM10, tedy  polétavého prachu o velikosti 10 mikrometrů, který je lidskému zdraví škodlivý. Zájemci také uvidí, jak by vypadali, kdyby byli pozorováni skrze černou díru.

Na televizní obrazovce poběží videoprezentace všech studijních oborů, které je možno na FPF studovat. Na jakýkoli dotaz týkající se studia a života na fakultě budou odpovídat zaměstnanci a studenti. K dispozici budou rovněž informační letáčky, publikace, knihy či fotografie.

Mobilní univerzitní stánek se nachází v nultém podlaží naproti prodejně Tchibo.

Text: Zuzana Urbánková

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015