Projekt věnující se politickým elitám kraje zakončí konference

pondělí 16. února 2015 11:27 Autor: Martin Kůs

Foto: archiv projektu

OPAVA – Poslední krok mají před sebou řešitelé projektu podpořeného fondem mikroprojektů Euroregionu Silesia (operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007-2013) a nazvaného „Provázanost politických elit na regionální a centrální úrovni“. Tím krokem je závěrečná konference Regionální politické elity v Moravskoslezském kraji a Slezském vojvodství v letech 2000-2012, která se uskuteční ve středu 25. února 2015 od 11 hodin v přednáškovém sále H3 univerzitního areálu Hradecká ulice.

Více o projektu zde

Řešení projetu se ujal Ústav středoevropských studií (ÚSES) Fakulty veřejných politik a čela výzkumného týmu se postavil Mgr. Lukáš Vomlela, Ph.D. Projektová analýza provázanosti politických elit na regionální a centrální úrovni se zaměří zvláště na Moravskoslezský kraj a Slezské vojvodství, nepřekvapí tedy, že partnerem opavských sociologů je Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.

Hlavní příspěvek konference věnovaný vývoji regionálních politických elit daných oblastí přednese přibližně v 11.20 hodin právě hlavní řešitel Lukáš Vomlela. Po něm si vezmou slovo Mgr. Martin Stanoev, Ph.D. a PhDr. Dušan Janák, Ph.D. z Centra empirických výzkumů, kteří přítomným přiblíží možnosti využití dotazování ve výzkumu a třetí příspěvek v podání Mgr. Petra Huška, Ph.D., ze stejného oddělení se pak zamyslí nad reflexí konceptu centrum-periferie a struktur politického systémů.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015