V Karviné už znají kandidáty na post děkana fakulty

středa 18. února 2015 13:16 Autor: Martin Kůs


KARVINÁ – Dnes dopoledne vypršel čas pro odevzdávání návrhů na kandidáty na post děkana Obchodně-podnikatelské fakulty v Karviné Slezské univerzity v Opavě. Volební komise v čele s Ing. Lukášem Macurou, předsedou volební komise, proto krátce po 10 hodině dopolední otevřela obálky s návrhy kandidátů, které podali navrhovatelé z akademické obce fakulty.

Protokol z otvírání obálekObálky byly celkem čtyři a ukrývaly dvě jména - Ing. Filip Ježek, Ph.D., bývalý člen katedry ekonomie OPF a prof. Ing. Daniel Stavárek, Ph.D., člen katedry financí a účetnictví OPF. Protokol je možno otevřít vpravo.

Volby kandidáta na děkana OPF vyhlásil Akademický senát Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné (dále jen AS OPF) na svém zasedání 11. února 2015 a současně stanovil harmonogram této volby. Dnes (18. února 2015) se oba navrhovaní kandidáti představí členům AS OPF a současně předají svůj program v písemné podobě předsedovi AS OPF.

Veřejné představení navrhovaných kandidátů akademické obci fakulty se uskuteční za týden, tedy ve středu 25. února 2015. Se svými vizemi a představami o dalším směřování fakulty seznámí studenty, akademiky, pracovníky, ale i případnou veřejnost v 10 hodin ve Velkém sále OPF. Bezprostředně poté, od 13 hodin, se uskuteční na zasedání AS SU OPF první, případně druhé kolo volby kandidáta na funkci děkana. Toto zasedání proběhne v místnosti A 308 univerzitní budovy. Pokud ani jedno kolo o kandidátovi na děkana OPF nerozhodne, třetí volební kolo bude na řadě ve středu 4. března 2015 od 13 hodin na stejném místě. Výsledky budou zveřejněny na příslušných místech.

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné hledá nového děkana, který nastoupí do čela této součásti po doc. Pavlu Tulejovi, kterého před několika dny jmenoval prezident České republiky Miloš Zeman do funkce rektora Slezské univerzity v Opavě. Doc. Tuleja se své funkce ujme 1. března 2015.


Ing. Filip Ježek, Ph.D.Ing. Filip Ježek, Ph.D.
, je absolvent OPF, studium oboru Ekonomika podnikání v obchodě a službách ukončil v roce 2007. Doktorské studium zahájil na OPF SLU v roce 2008, kde působil jako interní doktorand nejdříve na katedře informatiky a později na katedře práva. V roce 2011 obhájil na OPF SLU disertační práci s názvem "Vliv přímých daní na podnikatelské prostředí".
Od roku 2011 působil na katedře ekonomie jako odborný asistent, svoji činnost zde ukončil v září 2014. V době svého působení v Karviné svoji vědeckou i pedagogickou činnost zaměřoval na mikroekonomii, makroekonomii a komparativní ekonomii, vyučoval problematiku mikroekonomie a komparativní ekonomie.


prof. Ing. Daniel Stavárek, Ph.D.Prof. Ing. Daniel Stavárek, Ph.D., absolvoval obor bankovnictví rovněž na OPF. Na katedru financí nastoupil v roce 2000 a od července 2001 zde působil jako odborný asistent. V roce 2004 dokončil doktorské studium a v roce 2007 byl jmenován docentem v oboru Finance, bankovnictví a investování. V letech 2009-2011 byl předsedou Akademického senátu OPF. V roce 2013 byl prezidentem republiky jmenován profesorem v oboru Ekonomika a management. Od roku 2007 byl zástupcem vedoucího katedry financí a od roku 2008 vedoucím katedry financí. Po restrukturalizaci v roce 2014 se stal vedoucím katedry financí a účetnictví. Od dubna 2011 zastává pozici proděkana fakulty pro zahraniční styky a od února 2013 také funkci statutárního zástupce děkana fakulty.
Při své vědecké i pedagogické činnosti se zaměřuje na finance, mezinárodní finance, mezinárodní finanční instituce, v doktorském předmětu Finanční řízení podniku a v anglicky vyučovaném předmětu International Business Finance. Pravidelně přednáší na zahraničních univerzitách problematiku mezinárodních financí, ekonomické transformace ve střední Evropě a restrukturalizace finančního a bankovního sektoru.
Je členem několika profesních českých i mezinárodních organizací, členem redakčních rad několika vědeckých časopisů a člen programových výborů mezinárodních konferencí.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015