Komorní sbor potěší Opavany i o Velikonocích

pondělí 23. března 2015 8:40 Autor: Martin Kůs

Foto: archiv sboru

OPAVA – Ani letos nebude chybět na opavském Horním náměstí Velikonoční trhy. Mezi těmi, kdo z podia před divadlem potěší v předvelikonočních dnech své sousedy, bude i Komorní pěvecký sbor Slezské univerzity.

„Zahájení na univerzitním plese máme za sebou a již tento čtvrtek nás čeká první opravdu velký koncert. S blížícími se svátky jara vyrostly na Horním náměstí v Opavě provizorní krámky, kde můžete koupit všechny nezbytnosti, jako jsou pomlázky, či malovaná vajíčka, a jako téměř každým rokem, i letos budeme součástí bohatého kulturního programu, jenž trhy provází,“ říká za sbor Lucie Deutsch a pokračuje: „Naše vystoupení bude ve čtvrtek 26. března 2015 v 15 hodin. Posluchačům zazpíváme veselé a oddechové skladby, které určitě navodí jarní náladu.“

O sboru více na jeho blogu Univerzita zpívá

V rámci recitálu Komorního pěveckého sboru Slezské univerzity zazní sedmnáct skladeb a opět to bude ukázkový průřez širokým repertoárem. Jako první by měla zaznít píseň Buoh všemohúci neznámého autora a po ní Matona mia cara z pera Orlando di Lassa. V průběhu koncertu pak ze světových velikánů představí sbor například Georga Friedricha Händela a jeho skladbu Canticorum Iubilo nebo Guiseppe De Marziho a Signore delle cime, z domácích skladatelů zazní mimo další Janáčkova Ty ukvalsky kosteličku či David a Goliáš Jaroslava Ježka. Chybět nebudou ani spirituály, irský tradicionál či české nebo slovenské lidovky. Celý seznam najdete na facebookové události koncertu.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015