„Děláme to srdíčkem,“ říká provozovatelka vítězné restaurace Týdne slezské kuchyně

středa 6. května 2015 12:59 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

OPAVSKO – Druhý ročník regionální gastronomické akce Týden slezské kuchyně už je minulostí. Nejlépe hodnocený podnik se už pyšní příslušným certifikátem a také tři výherci SMS soutěže si už pochutnávají na regionálních produktech věnovaných prodejnou Magnus.

Foto: Martin KůsPrvní cesta pánů Alexandra Burdy, zastupujícího Slezskou univerzitu v Opavě, a Dalibora Halátka, reprezentující hlavního pořadatele a město Opava, vedla do Skrochovic. Právě tam se nachází Motorest R 11, restaurace, která si v hlasování hostů letošního Týdne slezské kuchyně získala největší ohlas. Posbírala prakticky třetinu všech hlasů – rovných 30%.
Zde si certifikát potvrzující Nejoblíbenější podnik ročníku 2015 převzala osobně provozovatelka motorestu Dagmar Gasiorková. Ta byla velmi potěšená a přiznala se, že už pro certifikát vybrala ve svém podniku důstojné místo. Na otázku, proč je právě její motorest tak oblíbený, po chvilkovém zaváhání odpověděla:
„My to tady děláme srdíčkem a snažíme se být stále lepší. Všichni zaměstnanci, holky v kuchyni i já bereme svoji práci vážně a jsem za to moc ráda. A hlavně jsem ráda, že to oceňují naši hosté, kteří jsou tu spokojeni a vrací se,“ krátce konstatovala Dagmar Gasiorková.

Motorest R 11 vzal vážně i akci Týden slezské kuchyně a pro své hosty připravil pestré menu. Jakýsi průřez slezskými specialitami od polévek, přes hlavní jídla až po deserty. „Asi nejčastěji podávané byly bramborové klobásky s cibulovým zelím, ale šlo prakticky vše. Dokonce tak, že už teď máme v nabídce některá jídla zařazena trvale,“ říká provozovatelka motorestu.

Foto: Martin KůsShodou okolností do Motorestu R 11 si také zašla rodina pana Václava Adamce z Opavy, který se později stal výhercem SMS hlasovací soutěže Týden slezské kuchyně. Pro cenu, balíčky s regionálními produkty v celkové hodnotě 2 500 korun, si ale osobně dojít nemohl, a tak za sebe poslal svoji manželku. Paní Adamcová se přiznala, že do skrochovického motorestu jezdí celkem často. „My jsme rodina, která hodně jezdí na kole, a tak už ve Skrochovicích máme svoji pravidelnou zastávku. Líbí se nám tam. Dobře v motorestu vaří a my se tam vždy rádi stavíme,“ svěřila se.

Z prodejny Magnus v opavské Pekařské ulici č. 2 si také odnesla výhru – balíček regionálních produktů v hodnotě 1 300 korun - druhá v pořadí Beáta Vrtělová z Opavy a balíček v hodnotě 600 korun třetí Petra Ploháková z Háje ve Slezsku.

Foto: Martin Kůs

Letošní Týden slezské kuchyně se uskutečnil ve dnech 10. až 19. dubna 2015 a opět byl jakýmsi avízem před zahájením oficiální turistické sezony regionu Opavské Slezsko. Hlavním iniciátorem akce byla Změna pro Opavu, Slezská univerzita ji zaštítila profesně a vedle Destinačního managementu Opavské Slezsko se patronem stalo Statutární město Opava.

Fotoreportáž z předávání certifikátu a cen Týdne slezské kuchyně najdete na facebooku Gastrocentra Slezské univerzity

„Do akce se letos zapojilo devatenáct podniků, kteří vše pochopily jako projev sepětí se zdejšími tradicemi, vyjádřily svůj patriotismus, a touto cestou přispěly k rozvoji a zkvalitnění zdejšího cestovního ruchu. V uvedených dnech svoji nabídku rozšířily o jídla připravovaná buď podle receptů, nebo ze surovin, které jsou s Opavským Slezskem spojeny. Hosté je mohli nejen ochutnat, ale i ohodnotit a případně i získat některou ze zajímavých cen,“ říká k Týdnu slezské kuchyně Mgr. Alexandr Burda ze Slezské univerzity s tím, že další informace najdou zájemci na www.slezskakuchyne.cz.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015