Filozoficko-přírodovědecká fakulta a Institut tvůrčí fotografie oslaví své pětadvacetiny

úterý 12. května 2015 8:15 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

OPAVA - Zasedání Vědecké rady Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity (FPF SU) v Opavě bude mít ve čtvrtek 14. května 2015 slavnostní atmosféru. Uskuteční se totiž u příležitosti pětadvaceti let existence fakulty. Členové Vědecké rady pozvaní děkanem fakulty Prof. RNDr. Zdeňkem Stuchlíkem, CSc. se sejdou v 14.30 hodin v zasedací místnosti děkanátu FPF.
 
Poté bude od 18.00 hodin následovat společenské setkání v Domě umění v Pekařské ulici v Opavě. Účastníci si připomenou nejen čtvrtstoletí naší fakulty, ale také 25 let existence Institutu tvůrčí fotografie FPF SU, který připravil dvě významné akce: zahájení výstavy fotografií studentů a absolventů ITF a konferenci českých, slovenských a polských vysokých škol s fotografickým oborem.

Foto: Martin Kůs „Na této výstavě, která potrvá do 28. června 2015 a bude doprovázena zhruba 300 stránkovým česko-anglickým katalogem, chceme představit výběr nejlepších prací našich studentů a absolventů za posledních pět let, v katalogu a na projekcích připomeneme i některé absolventy z předchozího období. Tuto vernisáž, s níž budou propojeny i oficiální oslavy pětadvaceti let existence fakulty, bychom rádi pojali také jako příležitost k setkání současných i bývalých pedagogů, absolventů a studentů,“ uvedl vedoucí ITF profesor Vladimír Birgus a dodal, že v sousedním kostele sv. Václava bude probíhat projekce prací z jiných škol s výukou fotografie.

Následující den, tedy v pátek 15. května  2015 od 10.00 hodin, je v aule opavského rektorátu Slezské univerzity, Na Rybníčku 1, připravena konference českých, slovenských a polských vysokých škol s fotografickým oborem, a to za účasti jejich zástupců. Každá škola bude mít připravenou dvacetiminutovou projekci studentských prací, do Opavy také přiveze své katalogy a knihy, které budou pro účastníky konference k dispozici.

Text: Centrum multimediální tvorby/Zuzana Urbánková

Pozvánka na akci

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015