Filozoficko-přírodovědecké fakultě a Institutu tvůrčí fotografie přišly k narozeninám popřát stovky lidí

pátek 15. května 2015 13:06 Autor: Martin Kůs

Foto: Centrum multimediální tvorby/Ondřej Durczak

Text: Centrum multimediální tvorby/Zuzana Urbánková

OPAVA - Zhruba čtyři sta lidí se ve čtvrtek 14. května 2015 zúčastnilo v Domě umění v Pekařské ulici oslav pětadvacátých narozenin Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity (FPF SU) v Opavě a jejího Institutu tvůrčí fotografie (ITF).

Zahájení se konalo v sousedním kostele sv. Václava, kde kromě projekce fotografií zazněly úvodní projevy. „Rád bych vzdal hold všem lidem, kteří stáli při vzniku dvou fakult, z nichž vznikla Slezská univerzita. Měl jsem to štěstí být v přípravném výboru a vidět velké nadšení všech jeho členů,“ uvedl  děkan fakulty Prof. RNDr. Zdeněk Stuchlík, CSc. a dodal, že jedním ze závazků fakulty je i nadále předávat poselství vědy a vzdělanosti v regionu i za jeho hranicemi.

Fotoreportáže z vernisáže najdete na facebooku Slezské univerzity
Foto: Martin Kůs                       Foto: Ondřej Durczak

Vedoucí ITF Prof. PhDr. Vladimír Birgus mimo jiné zdůraznil svobodu a přátelské partnerské vztahy, které na institutu vládnou mezi pedagogy a studenty, aniž by vylučovaly náročnost studia a vzájemný respekt. Skvělou pověst a dobré jméno ITF ocenil také rektor Slezské univerzity Doc. Ing. Pavel Tuleja, Ph.D.: „Institut tvůrčí fotografie má opravdu věhlas v České republice i střední Evropě.“

Foto: Centrum multimediální tvorby/Ondřej DurczakSoučástí společenského setkání bylo zahájení výstavy fotografií studentů a absolventů ITF. Výstava potrvá do 28. června 2015 a je doprovázena zhruba 300 stránkovým česko-anglickým katalogem. Dnes, v pátek 15. května 2015, probíhá v aule rektorátu Slezské univerzity konference českých, slovenských a polských vysokých škol s fotografickým oborem.

Přání, která někteří oslovení účastníci včerejšího společenského večera adresovali fakultě i ITF do dalších let, si můžete poslechnout ve filmové reportáži, kterou zde zveřejníme co nejdříve.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015