Rektor Tuleja popřál maturantům úspěšné zkoušky dospělosti

čtvrtek 18. června 2015 6:06 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

OPAVA – Rektor Slezské univerzity v Opavě doc. Pavel Tuleja přijal pozvání ředitele Mendelova gymnázia v Opavě Petra Pavlíčka a ve středu 17. června odpoledne se zúčastnil slavnostního předávání maturitních vysvědčení studentům této školy.

Fotoreportáž z předávání maturitních vysvědčení najdete na facebooku Slezské univerzity


Foto: Martin KůsRektor Tuleja do opavského kostela sv. Václava, kde se slavnostní akt konal, nepřišel s prázdnou. Každý z maturantů dostal od Slezské univerzity malý dárek.
Ve své zdravici úspěšným maturantům popřál, aby všechny zkoušky dospělosti, které je v životě čekají, zvládli stejně úspěšně, jako tu, kterou mají za sebou. Kromě dalšího se svěřil, že bude potěšen, když se na podzim s některými z nich potká na půdě Slezské univerzity, kde se rozhodnou studovat.

Foto: Martin KůsMaturitní vysvědčení si od svých třídních učitelů a ředitele Petra Pavlíčka převzali absolventi čtyř tříd – tří čtvrtých ročníků a jednoho osmého ročníku víceletého gymnázia. Jak moderátorka setkání zdůraznila, mezi letošními maturanty jsou i někteří studenti, kteří jsou mimořádně úspěšní i jiných oborech, než jen svých školních povinnostech. Ať už se jedná o nadané sportovce nebo budoucí vědce - matematiky či historiky. Ocenění byli také úspěšní němčináři, kteří k maturitnímu vysvědčení dostali navíc Německý jazykový diplom II. stupně.

V průběhu odpoledne se hostům představil v krátkém recitálu rovněž středoškolský sbor Luscinia, tvořený právě posluchači Mendelova gymnázia a v jehož čele již dvacet let stojí sbormistr Mgr. Jiří Slovík. Také v jeho řadách stálo i několik čerstvých maturantů.   

Foto: Martin KůsÚzké kontakty Mendlova gymnázia a Slezské univerzity nejsou žádnou novinkou. Mezi univerzitní pracoviště, která spolupracují s touto středoškolskou institucí, patří Ústav historických věd, Ústav fyziky, Ústav bohemistiky a knihovnictví či Matematický ústav, v poslední době pak narůstají na intenzitě vzájemné aktivity gymnazistů a Ústavu cizích jazyků. Studenti z “Mendláku“ tak nechyběli ani na květnové Přehlídce rakouských krátkých filmů, kterou připravilo oddělení germanistiky. 

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015