Přednáška se zaměří na proměny angličtiny ve třech stoletích

neděle 11. října 2015 20:18 Autor: Martin Kůs

OPAVA - V krátké době po sobě se Slezská univerzita stane hostitelkou mezinárodní akce věnované anglickému jazyku. V úterý 13. října 2015 bude na akademické půdě hovořit na téma proměny ve výslovnosti v britské angličtině Magdalena Szyszka, M.A. z Ústavu anglistiky univerzity v polském Opolí.

pozvánka„Náplní přednášky nazvané ‚Changes in British English‘ bude ukázat, jak se vybrané aspekty standardní britské výslovnosti mění pod vlivem různých dialektů,“ uvedla k přednášce Mgr. Markéta Johnová, Ph.D., z Štavu cizích jazyků Slezské univerzity v Opavě s tím, že v rámci přednášky si posluchači budou moci poslechnout nahrávky britské angličtiny z 19., 20. a 21. století.

Vše se uskuteční od 13 hodin v učebně M12 univerzitní budovy na Masarykově třídě 37 v Opavě. „Budeme rádi, když se přednášky zúčastní nejen studenti oddělení Anglistiky a amerikanistky Ústavu cizích jazyků, ale i všichni členové akademické obce Slezské univerzity. Jsou srdečně zvaní,“ doplila ještě Markéta Johnová.

V tomto akademickém roce je to už druhá akce, kterou opavští angličtináři připravili. Tou první byl zářiový 4. ročník mezinárodní konference anglických a amerických studií Silesian Studies in English – SILSE 2015, na kterém v sekcích Lingvistika a Literatura a kulturní studia vystoupilo celkem 37 přednášejících. Vydání konferenčního sborníku se připravuje začátkem roku 2016.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015