Třetí Den kariéry se studentům a absolventům otevře v úterý 5. dubna

čtvrtek 31. března 2016 13:00 Autor: Martin Kůs

OPAVA – Hledají se informatici, pracovníci sociálních služeb, jazykově vybavení, mediálně nebo marketingově myslící, ale také třeba technicky nadaní. Zástupci celkem čtrnácti společností, potenciálních zaměstnavatelů, zavítají v úterý 5. dubna 2016 na Slezskou univerzitu, kde nabídnou své aktuální pracovní možnosti. Již potřetí se zde uskuteční Den kariéry, tedy prezentační den firem a společností, které shánějí do svých týmů pracovní posily třeba právě z řad studentů a absolventů Slezské univerzity v Opavě.


2016 04 Den kariery„Akce je opět určena všem aktivním zájemcům, kteří chtějí řešit svoji budoucnost. V nabídce prezentovaných firem budou nejen stálé pracovní pozice, ale také např. stáže, pracovní praxe, trainee programy či třeba spolupráce na řešení projektů v nejrůznějších oborech,“ uvádí k akci Mgr. Petr Rypl, vedoucí Akademické poradny Slezské univerzity v Opavě.

Na univerzitní půdě se budou od 10 hodin v učebně H3 a H0 (tzv. odpočívárna) areálu Hradecká ulice 17 prezentovat zástupci významných zaměstnavatelů nejen z Moravskoslezského kraje, ale také z oblasti finančních institucí, neziskových organizací či sociálních služeb. Může přijít každý, ať už proto, že skutečně hledá práci, nebo proto, že si jen chce udělat přehled o možnostech, které se nabízejí. Zájem o získání “nové krve“ je ze strany potenciálních zaměstnavatelů celkem velký.. Na zájemce o práci čeká celá řada  dynamických přednášek, které by se mohly stát dobrým vodítkem nebo motivací pro další osobní a pracovní rozvoj,“ konstatuje Petr Rypl s tím, že studenti a absolventi se setkají nejen s těmi, kdo se zde prezentoval i na předchozích dvou ročnících, případně na jednom z nich, ale také s novými firmami, které se opavským posluchačům představí poprvé. Kdo to bude, se každý dočte na pozvánce.

Slezská univerzita se dlouhodobě snaží nejen své posluchače “naučit potřebné“ v rámci studia, ale také je podporovat při vstupu na trh práce a při získávání pracovních pozic. Také Den kariéry se snaží nabídnout takový profil zaměstnavatelů, který co možná nejlépe kopíruje zaměření vyučovaných oborů na Slezské univerzitě. Vybrat si ale musí každý sám, akce je jednou z cest, která může být pro kariéru dnešních studentů a absolventů startem.

Jak Petr Rypl uvádí, nejde tu jen o to hledat si práci po ukončení studia. Za velký přínos vidí také možnost získávaní praxe už během studia, kdy posluchači dostanou příležitost nahlédnout do skutečného pracovního procesu, osvojí si znalosti, které jim později, při ostrém startu kariéry, mohou dát oproti ostatním velkou výhodu a mohou významně zvýšit jejich šance na trhu práce.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015