Přemýšlíte o své budoucí pracovní kariéře? Přijměte tedy pozvání AIESEC na Career Days a rozhlédněte se po možnostech

středa 26. února 2014 7:00 Autor: Martin Kůs

Foto: AIESEC KarvináPRAHA, OPAVA, KARVINÁ – Motto: Tvoje chvíle přichází. Udělej si náskok před ostatními a symbolika startovní čáry a pohled zakleknutých kamsi do budoucnosti. Následuje vyběhnutí na trať... I tak se dá charakterizovat akce, která může studentům či absolventům vysoké školy otevřít pracovní kariéru. Přijměte pozvání studentské organizace AIESEC v Opavě na Career Days.

„Career Days se uskuteční v pražském hotelu Corinthia ve dnech 13. a 14. března,“ přináší základní informaci Linda Masudová z AIESEC v Opavě. Možná si teď ale někdo řekne, proč by měl jet kvůli takové akci až do Prahy? „Já mu k tomu mohu prozradit, že zde se může každý setkat se zástupci nejvýznamnějších národních a nadnárodních společností a firem, které na českém pracovním trhu najde,“ přibližuje Career Days Linda. Bude-li konkrétnější, jedná se například o firmy Nestlé, L'oréal, Accenture, ČSOB, ČEZ, E.on, GE Money Bank, Glencore, J&T, Komerční banku, Kooperativu, KPMG, Lidl, Mondeléz, Mars nebo Českou spořitelnu. Veletrh tedy není zaměřen například jen na ekonomické obory, ale i na všechny ostatní.

Přímo v Praze bude na zájemce nejprve čekat zástupkyně AIESEC v Opavě Linda Masudová, která jim připraví soubor materiálů a informací o firmách a chodu veletrhu a současně jim bude i průvodkyní při setkávání se zástupci společností a firem. Nebude se však jednat o pouhé přednášky. Naopak. V menších skupinkách se zájemci osobně setkají s HR manažery jednotlivých společnosti v živé diskusi. Cílem padesátiminutového workshopu je nejen, aby student či absolvent poznal firmy a případné možnosti uplatnění, ale také to, aby druhá strana dostala prostor vytipovat si pro sebe vhodné kandidáty. „V tomto případě nanejvýš platí, že se jedná o jediný veletrh svého druhu, který nabízí skutečný kontakt se zaměstnavateli prostřednictvím tréninků a workshopů, protože zde budou přímo mluvit s těmi, kteří do společností zaměstnance hledají a přijímají,“ konstatuje Linda.

Prvním krokem ke kariéře v některé z velkých společností tak může být návštěva pražského veletrhu. „Než ale vyrazíte do Prahy, je nutné se zaregistrovat, a to na http://www.careerdays.cz/! Ve hře je opravdu jen několik míst na jednotlivé workshopy,“ upozorňuje ještě Linda Masudová s tím, že kromě stránek, na kterých je registrační protokol, najde každý další informace na stránkách a facebooku AIESEC Karviná.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015