Opavský SPEAK! bude už potřetí, startuje v posledním březnovém týdnu

čtvrtek 20. března 2014 7:00 Autor: Martin Kůs

Co: kurzy angličtiny
Anotace: zdokonalení se v angličtině s rodilým mluvčím z USA
Kdy: od konce března do května průběžně
Kde: učebna H7 areálu Hradecká ulice, Opava

VÍCE

Ač jeho jméno až tolik americky nevypadá, bude to americká angličtina se vším, co k ní patří. Dialog přímo s člověkem, který má angličtinu jako mateřský jazyk a navíc umí své znalosti předat dál.

Opavští členové karvinské pobočky celosvětové organizace AIESEC nabízejí zájemcům o procvičení angličtiny kurzy SPEAK! Jejich smyslem je prohloubit umění hovořit a argumentovat v jazyce, kterým se člověk domluví po celém světě.

„Pro blížící se kurzy angličtiny SPEAK! jsme, pokud vím, jako jediní získali skutečně rodilého mluvčího, konkrétně mladého muže z Kalifornie jménem Đinh Trần Thế Anh. Seznámit se s ním mohou čtenáři po kliknutí na odkaz níže. Otevřené je ale zatím téma. To stanovíme až poté, kdy zjistíme od účastníků, co přesně chtějí a jakým způsobem by se měly kurzy ubírat,“ říká Andrea Morysová z AIESEC s tím, že se s prvními účastníky sejde už 24. března. To ale neznamená, že o další zájemce není zájem. Naopak, zájem je a AIESEC uzpůsobí systém podle toho, kolik lidí bude chtít na setkání chodit.

Đinh Trần Thế Anh se představuje zde

„Kurzy jsou určeny zájemcům z řad studentů Slezské univerzity, a jak už bylo naznačeno, budou se věnovat především mluvené angličtině, procvičované v rozhovorech a diskusích. Jednotlivé kurzy se uskuteční v učebně H7 areálu na Hradecké ulici v Opavě v průběhu posledního březnového týdne až do 4. května. Frekventanti budou rozděleni na začátečníky a pokročilé, nikdo tak nemusí mít strach, že by se nedokázal zapojit,“ říká Andrea s tím, že už se také plánují obdobné kurzy pro posluchače středních škol.  

Kurz je zpoplatněn, celý bude stát bude 790 korun. Komu by se to mohlo zdát moc, má šanci ušetřit. „Do tomboly Reprezentačního plesu Slezské univerzity jsme věnovali čtyři slevové poukázky na SPEAK!, které mohou účastníci vyhrát,“ upozorňuje Andrea. Lidé z AIESEC na plese také budou, a tak zájemci dostanu informace z “první ruky“. Další informace a přihlášky je možné realizovat prostřednictvím facebooku AIESEC.

Poprvé opavský SPEAK! připravily v loňském roce Lotte Korencová s Alicou Rackou. Během prvního roku se uskutečnil hned dvakrát, ten nadcházející je tedy třetím v pořadí. Předchozí kurzy vedli stážisté pobývající tu v rámci projektu EDISON, jenž AIESEC organizuje a který je zaměřen na vzájemné poznávání a propojování světových kultur.

sPEAK

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015