Diplomky na stojáka opět nabízejí lákavou finanční prémii

pondělí 6. října 2014 7:00 Autor: Martin Kůs

PRAHA - Nenechte své bakalářky, magisterské a doktorské práce zapadat v archivu prachem. Prezentujte je a získejte výhodu pro další práci či studium. Představte je v rámci projektu Diplomky na stojáka.

S takovou výzvou studentům opět přichází generální partner Era Svět. Je určena pro všechny, kdo mají pocit, že právě jejich závěrečná práce nepostrádá originalitu, kreativitu a nabízí něco nového či netradičního. Zkrátka, není tuctová a je výsledkem výzkumné či vědecké aktivity autora.

2014 05 diplomky na stojaka1Ambicí projektu je dát studentům prostor své práce veřejně prezentovat před širším publikem a nabídnout, diskutovat a sdílet své objevy dál. Formou atraktivních prezentací moderního stylu (ala mash up, stand up, TEDx, 10 minut – 10 slajdů, apod.) přednášet výjimečné poznatky ze studentských prací nejen odborné veřejnosti a otevírat tak veřejnou a zároveň odbornou diskusi nad nimi. Projekt se primárně zaměřuje na práce s inovativním potenciálem přinášejícím poznatky a inspiraci přenositelnou do praxe.

Zájemci s dokončenou vědeckou prací se budou moci přihlásit do 15. října 2014 do jedné z následujících kategorií: ekonomické, společenskovědní, technické nebo přírodovědné. Z přihlášených prací porota složená ze zástupců odborné veřejnosti, akademiků, novinářů a generálního partnera projektu vybere 16 – 20 prací, které bude považovat za inovativní a vhodné k prezentaci veřejnosti.

Každý z přihlášených studentů navíc dostane příležitost se zdarma zapojit do online kurzu prezentačních dovedností s vynikajícím lektorem Tomášem Zykánem (www.tomaszykan.cz).
Pro vybrané studenty se 12. listopadu uskuteční workshop doplněný následnými konzultacemi k připravovaným prezentacím. Studenti tak dostanou v rámci projektu profesionální vedení, aby jejich prezentace byly pro veřejnost zajímavé a zároveň neztratily svou odbornost.

Samotné prezentace se uskuteční na přelomu listopadu a prosince v rámci čtyř večerů dle příslušných kategorií.
19. listopadu - přírodovědecká kategorie
26. listopadu - společenskovědní kategorie
3. prosince - ekonomická kategorie
10. prosince - technická kategorie
V každé kategorii přítomná porota vybere vítěznou prezentaci, jejíž autor dostane od generálního partnera 10 000 Kč na své studijní cesty.

Více informací o projektu naleznete na webových stránkách: www.diplomkynastojaka.cz nebo na facebooku: www.facebook.com/diplomkynastojaka.

Kontakty:
Vojtěch Prokeš
mob.: +420 777 575 168
email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Jana Prokešová
mob.: +420 776 272 932
email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Diplomky na stojáka organizuje společnost Progresiv s.r.o. (www.progresiv.cz) ve spolupráci s generálním partnerem projektu Era svět (prostor.erasvet.cz).

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015