Hledáte praxi? Zkuste dobrovolnictví ve středisku People in Need Slovenská republika

pondělí 11. srpna 2014 7:20 Autor: Martin Kůs

kliknutím si stáhnete letákBRUNTÁL, OPAVA - Institut pro regionální rozvoj, o.p.s., který je provozovatelem informačního střediska Europe Direct Bruntál, nabízí mladým lidem možnost zapojist se do dobrovolnického projektu, v některém z komunitních center organizace People in Need na Slovensku.

Dobrovolnická služba se bude konat ve středisku People in Need Slovenská republika v Bratislavě. Datum zahájení projektu je září 2014, po dobu 10 měsíců.

Jedná se o organizaci, která provozuje několik komunitních center. Dobrovolníci se zde především věnují individuálnímu doučování a Tutoringu dětí, aktivitám v rámci nízkoprahových programů pro děti a mládež nebo jsou nápomocni při práci a komunikaci s klienty.
Individuální doučování a Tutoring spočívá v práci s konkrétním dítětem, jeho příprava do školy, plnění domácích úkolů, doplňování a opakování učiva. Tento program se zaměřuje především na pomoc sociálně slabším a znevýhodněným, nejčastěji romským dětem z málo podnětného prostředí.

Požadujeme dobrovolníka ve věku od 20 let, který je studentem nebo absolventem psychologie, pedagogiky, sociální antropologie a jiných sociálních věd. Pro práci v kanceláři požadujeme studenty humanitních oborů se specializací na mediální komunikaci, marketing a žurnalistiku, se zájmem o lidské právo, problematiku menšin a lidí pocházejících ze znevýhodněného prostředí. Vítaná je také zkušenost dobrovolníka s prací v médiích.

Velmi důležítá je ochota pracovat s dětmi a mládeží ze sociálně slabších zneváhodněných skupin romské komunity. Přínosná bude zkušenost s prací s dětmi na ulici.

Základní znalost, respektive motivace učit se slovenský jazyk bude rozhodující předností dobrovolníka.

Pro projekt je důležitá rovnost pohlaví a to nejen pro aktivity projektu, ale v rámci center vytváří rovnováhu v tom, co můžeme našim klientům poskytnout. Je-li možné, je do center požadována dvojice muž/žena.

Dobrovolníkovi je z 90% hrazeno cestovné (tam i zpět) a plně hrazeno ubytování, strava, místní doprava, jazykový kurz, cestovní zdravotní pojištění a kapesné.

Pokud vás nabídka zaujala, kontaktujte EUROPE DIRECT Bruntál, Hostitelská organizace: Institut pro regionální rozvoj, o. p. s., na adrese Dr. E. Beneše 1873/61, 792 01 Bruntál, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , tel.: +420 558 846 420, centrální bezplatná linka: 00 800 6 7 8 9 10 11. Další informace zájemci načerpají na www.europe-direct.cz/strediska/bruntal, informace o projektu naleznou zde. Webové stránky People in Need zde.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015