Vzpomínka na kolegyni Janečkovou

úterý 5. května 2015 14:33 Autor: Martin Kůs

 

Foto: Archiv SUKARVINÁ - Druhého května 2015 to bylo neuvěřitelných 10 let, kdy nás opustila naše kolegyně Lidmila Janečková.

Tento den si pamatujeme jako dnes, dopoledne na katedru marketingu zazvonil telefon se smutnou zprávou "nepřežila autonehodu" a pak už jen smutek a otázka proč. Když ubíhal čas, smutek vytěsnily vzpomínky ze společně strávených chvilek. A nebylo jich málo. Pracovaly jsme na řadě výzkumů. Po roce 2000 jsme společně s ní získaly grantové projekty, které byly zaměřené na strategické řízení obcí, na rozvoj průmyslových zón či řízení vztahů se zákazníky. Kolegyně Lidka Janečková k nám na Obchodně podnikatelskou fakultu přišla z Výzkumného ústavu rozvoje měst a obcí se sídlem v Ostravě. Byla opravdovou duší našeho týmu. Její zralé úvahy a nápady, velmi dobré jazykové znalosti umožňovaly kontakt a spolupráci nejen s akademickými pracovníky Evropy.

Překládala zahraniční ekonomickou a marketingovou literaturu. Hodně cestovala v rámci mobility učitelů. Pracovala intenzivně na své habilitační práci na téma marketing finančních služeb. Byla tvůrčím člověkem, o své zkušenosti a dovednosti se s námi vždy ráda podělila.

Často si na ni vzpomeneme. Zastávala názor, že všechno se dá řešit, to bylo jejím krédem. Chybí nám, byla oporou týmu. Kdo měl možnost poznat doktorku Janečkovou blíže, vnímal ji jako citlivou a kulturně zaměřenou osobnost s obrovským smyslem pro spravedlnost, i když na první pohled působila nepřístupně.

Věnujme ji krátkou, tichou vzpomínku

Halina Starzyczná
Pavlína Pellešová

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015